top of page
Writer's pictureNamiele

Kodėl karkasinis, o ne mūrinis namas?

Updated: Feb 19

Karkasiniai namai turi kelias savybes, dėl kurių daugelis žmonių laiko juos geresniu pasirinkimu nei mūrinius namus. Štai penkios pagrindinės priežastys:


  1. Greitas statybos laikas: Karkasiniai namai gali būti pastatomi greičiau dėl to, kad dalis jų konstrukcijos gali būti pagaminta iš anksto, o po to greitai sumontuota vietoje. Pavyzdžiui, karkaso dalys gali būti surenkamos gamykloje ir atvežamos į statybos vietą. Tai leidžia sumažinti statybos laiką bei pagreitina įsikūrimą. Mūrinio namo statyba iki dalinės apdailos trunka apie 9-12 mėnesiu, tuo tarpu Namiele karkasinių namų statyba iki dalinės apdailos užtrunka apie 3 mėnesius.

  2. Geresnė šilumos izoliacija: Karkasiniai namai dažnai turi geresnę šilumos izoliaciją nei mūriniai, kadangi tarp karkaso ir fasado yra erdvė, kurioje gali būti dedama papildoma izoliacija. Kai kurie modernūs karkasiniai namai yra projektuoti su aukštos kokybės izoliacinėmis medžiagomis, tokiomis kaip ekologiški šilumą saugantys sluoksniai arba džiovinti pluoštai, kurie efektyviai laiko šilumą viduje ir apsaugo nuo šalčio bei šilumos praradimo.

  3. Lengvesnis svoris: Karkasiniai namai dažnai yra lengvesni nei mūriniai, dėl to gali būti mažesni statybos reikalavimai pamatams. Mažesnis namo svoris taip pat gali sumažinti reikalavimus dėl pamatų stiprumo ir išlaikymo. Tai gali leisti naudoti pigesnius arba lankstesnius pamatų statybos metodus, tokius kaip poliniai pamatai arba poliniai pamatai su rostverku.

  4. Dizaino lankstumas: Karkasiniai namai suteikia didesnį dizaino lankstumą, nes jų konstrukcija yra lengviau keičiama ir pritaikoma skirtingoms architektūros idėjoms arba poreikiams. Karkasinio namo dizainas gali būti labiau individualizuotas ir pritaikytas pagal savininkų pageidavimus, nes dauguma konstrukcijos elementų yra standartizuoti ir lengvai pritaikomi skirtingoms formoms, dydžiams ir stiliams.

  5. Mažesnė kaina: Karkasiniai namai dažnai yra pigesni nei mūriniai dėl kelių priežasčių. Pirma, karkasinių namų statyba dažniausiai yra greitesnė, todėl mažiau laiko reikalauja statybininkų darbo ir išlaidų. Antra, karkasiniams namams daugiau tinkamų ir ekologiškų medžiagų yra prieinama už mažesnę kainą, o tai taip pat gali sumažinti statybos išlaidas.

153 views0 comments

Comments


bottom of page